Trabzon’da Model Fabrika İçin İncelemeler Yapıldı

AnasayfaGündem

Trabzon’da Model Fabrika İçin İncelemeler Yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı heyeti, Trabzon'da kurulması planlanan model fabrikanın uygun yerlerini inceledi.

Paylaş

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, heyet, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar liderliğinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ve TTSO Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde model fabrika kurulması için önerilen yerleri ziyaret etti.

Heyet üyeleri, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Şafak ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleşen incelemenin ardından KTÜ Rektörlüğünde değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

TTSO Başkanı Çelebi, model fabrikanın firmalar için önemli bir fırsat olacağını belirterek, gerçek üretim hatlarında eğitimlerin verimliliği artıracağını ve katma değeri yükseleceğini ifade etti. Heyetin önerilen iki yeri incelediğini ve değerlendirme yapacağını belirten Çelebi, TTSO’nun Teknokent alanı içinde inşa edilen Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nin en alt katındaki bölümün de uygun yerler arasında olduğunu söyledi. İş dünyasının model fabrikanın verimli bir şekilde kullanılmasını beklediğini dile getiren Çelebi, Bakanlık heyetinin değerlendirmesini beklediklerini vurguladı.