Termeli Çocuklar Doğa İle Baş Başa Kano Heyecanı Yaşadı

AnasayfaGündem

Termeli Çocuklar Doğa İle Baş Başa Kano Heyecanı Yaşadı

Terme Belediyesi tarafından düzenlenen ilk Termeli Amazon Kano Festivali'nde yüzlerce çocuk, Simenit Gölü çevresinde doğa ile iç içe kano deneyimi yaşadı. Festival, çocukların kano sporuyla tanışmasını ve doğa ile buluşmasını sağladı.

Paylaş

Terme ilçesinde düzenlenen ilk Termeli Amazon Kano Festivali, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, çocukların doğa ile buluştuğu bu özel günü değerlendirdi.

Çocukların Kano Deneyimi

Festival, Terme Belediyesi tarafından organize edilerek çevre illerden destek alınan birçok kano kulübünün katılımıyla gerçekleşti. Simenit Gölü çevresinde düzenlenen etkinlikte, yüzlerce çocuk ilk kez kano kullanmanın heyecanını yaşadı.

“ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ”

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, festivalin yapıldığı bölgenin doğal güzelliklerine vurgu yaparak şunları söyledi: “Gölyazı, doğal yapısı ve endemik bitkileriyle zengin bir bölge. Bu festivalle çocuklarımıza kano sporunu tanıtmak ve doğa ile buluşturmak istedik. Bugün burada yüzlerce çocuk, kano keyfini doyasıya yaşadı. Onların mutluluğu bizim en büyük kazancımız.”

“ULUSLARARASI HALE GETİRECEĞİZ”

Başkan Kul, festivalin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek uluslararası bir platforma taşınacağını belirterek, “Belediyemiz ve destek veren kulüplerimizle birlikte harika bir festivale imza attık. Önümüzdeki yıllarda festivalimizi ulusal ve uluslararası düzeyde daha da ileriye taşıyarak, Terme’yi kano sporunun merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.”

BÖLGENİN EN BÜYÜK KANO FESTİVALİ

Festivalin başarısında önemli pay sahibi olan Ordu Kano Kulübü Başkanı Mustafa Sarıkaya ise, “Gölyazı bölgesindeki kano organizasyonlarından sonra Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul ile tanıştık ve Termeli çocukları kano sporuyla tanıştırmak için bu festivali düzenledik. Festival, bölgenin en büyük kano etkinliği oldu. Amacımız çocukların doğayla iç içe olmalarını sağlamak ve eğitimlerine katkıda bulunmak” şeklinde konuştu.

Festival Programı

Terme Belediyesi, Terme Amazon Kano Kulübü, Ordu Kano Kulübü, Giresun Doğa Sporları Kulübü ve Bafra Extrem Spor Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen festivalde çocuklar için kano gezileri, eğlence aktiviteleri ve ücretsiz ikramlar da yer aldı.