Tekne Sahiplerine Kötü Haber! Günlük 100 Euro Ödeyecekler!

AnasayfaGündem

Tekne Sahiplerine Kötü Haber! Günlük 100 Euro Ödeyecekler!

Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Denizler Halkın” projesini başlattıklarını ve sahil şeritlerindeki kaçak yapıların yıkılacağını açıkladı. Özhaseki, “Plajları kendimiz işleteceğiz. İnsanlar ne istiyorlarsa yesinler içsinler rahat etsinler” dedi.

Kaçak Yapılar Yıkılacak

31 Mart Yerel Seçimleri’nde denize kıyısı olan kentlerde büyük ölçüde kayıplar yaşayan AKP, sahillerde kaçak yapı temizliğine başlıyor. Bakan Özhaseki, CNN Türk’te yaptığı açıklamada, Hatay’dan Artvin’e kadar olan sahil şeridinde vatandaşın denize erişimini engelleyen yapıların yıkılacağını belirtti.

Plajlar Halkın Hizmetinde

Özhaseki, kaçak işletmelere izin vermeyeceklerini ve plajların bakanlık tarafından işletileceğini söyledi. Yeni halk plajları açılacak ve vatandaşlar plajlarda rahatça vakit geçirebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da halk plajları açma çalışmalarına destek verdiği belirtildi.

Yat Sahiplerine Düzenleme

Bakan Özhaseki, sahillerde yat sahiplerinden günlük 100 euro alınacağını ve yatların belirli yerlere bağlanması için şamandıra sisteminin kurulacağını duyurdu. Ayrıca, çevre kirliliği yaratan yat ve gemilere ağır cezalar uygulanacak.

Müsilajla Mücadele

Müsilaj sorunu hakkında da konuşan Özhaseki, yüzeydeki müsilajın gemilerle çekilip karada işlenerek kullanılabilir hale getirildiğini söyledi. Marmara’daki sahillerde ve Ankara Gölbaşı’nda temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Çevre Denetimleri Sıkılaşacak

Bakan Özhaseki, çevre denetimlerinin sıkılaştırılacağını ve hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini vurguladı. Hem vatandaşların hem de büyük şirketlerin çevreye zarar vermemesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.