Tekirdağlı balıkçılar Marmara’da beklediklerini bulamayınca Karadeniz’e yöneldi

AnasayfaManşet

Tekirdağlı balıkçılar Marmara’da beklediklerini bulamayınca Karadeniz’e yöneldi

Paylaş

Marmara Denizi’nde bekledikleri avı bulamayan Tekirdağlı balıkçılar, umutlarını hamsi ve istavrit avıyla Karadeniz’e taşıdı.

Yeni yılın gelmesiyle denizdeki av potansiyelini arayan balıkçılar, limana az miktarda hamsi ve istavritle döndü. Marmara Denizi’nde sezonun beklentilerin altında geçmesi nedeniyle balıkçılar, faaliyetlerini Karadeniz’de sürdürme kararı aldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, yeni yılın balıkçılık açısından durgun geçtiğini belirtti. Balıkçıların geçimini sağlamak için Karadeniz’e yönelik av faaliyetlerini artırdığını ifade eden Pehlivanoğlu, “Tekirdağ’da balıkçılıkla geçimini sağlayanlar, umutlarını hamsi ve istavrit avı için Karadeniz’e yöneltiyor. Bu dönemde Karadeniz’de daha fazla hamsi ve istavrit avlanıyor. Tekneler, önümüzdeki 15 gün boyunca Karadeniz’de avlanmaya devam edecekler. Ancak duruma göre, eğer Marmara Denizi’nde balık miktarı artarsa tekrar bu bölgeye dönebilirler” şeklinde konuştu.

Pehlivanoğlu ayrıca, Marmara Denizi’nde hamsi ve istavrit miktarının artmasının hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindireceğini belirtti.

Balıkçı Şükrü Ozan Dedeler de yeni yılda Marmara Denizi’nde umdukları avı elde edemediklerini dile getirerek, “Balık miktarının az olması nedeniyle tekneler, balığın bol olduğu bölgelere gitmek zorunda kaldı. Ancak balık olduğu sürece avcılık faaliyetleri devam edecek” şeklinde konuştu.