Tekel Bayileri Kent Drange Blue Ürününü Satmayarak Protesto Ediyor

AnasayfaEkonomi

Tekel Bayileri Kent Drange Blue Ürününü Satmayarak Protesto Ediyor

Tekel bayileri, sigaralardaki düşen kar marjını protesto etmek için Kent Drange Blue ürününü satmayı durdurdu. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, artan giderler ve düşen kar marjı nedeniyle şirketin kararını protesto ettiklerini belirtti. Protestoya Türkiye genelindeki esnafların da destek verdiği ifade edildi.

Paylaş

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara satışlarındaki kar marjlarının düşmesini protesto amacıyla Kent Drange Blue markalı ürünlerin satışını durdurduklarını açıkladı.

Dündar, esnafın artan giderleri ve sürekli yapılan zamlar nedeniyle zorlandığını belirtti ve “Ülkemizdeki en büyük üçüncü sigara tedarikçisi olan British American Tobacco’nun (BAT) son uygulamasıyla sigarada yüzde 4,71 olan kar marjımız, maalesef yüzde 3,68’e düşmüştür” dedi.

Protestonun, yanlış karardan vazgeçilene kadar devam edeceğini ve gerektiğinde BAT’a ait tüm ürünlerin raflardan kaldırılacağını vurguladı. Dündar, Türkiye genelinde birçok esnafın bu protestoya katıldığını ve katılımın artarak devam ettiğini ekledi.