TDV 2024 Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtıldı

AnasayfaGündem

TDV 2024 Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtıldı

Giresun İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı ve 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları Tanıtım ve Teşvik Toplantısı", Giresun İl Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Paylaş

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay açış konuşmasını yaptı. Müftü Kılıçbay, kurbanın kardeşlik, vefa ve paylaşımın simgesi olduğunu vurgulayarak, “Kurban, coğrafyaları aşan merhamet köprüleri inşa etmektir. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, ümmet olmanın idrakine varmaktır,” dedi.

Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş

“Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” şiarıyla düzenlenen organizasyonun önemine değinen Kılıçbay, “Giresunlu kardeşlerimizi bu hayır yarışına katılmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımız, vekaletle kurban kesimi hususunda detaylı bilgiyi 0 454 215 75 11 numaralı telefondan alabilirler,” dedi.

Daire Başkanı Yılmaz’dan Önemli Açıklamalar

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, kurban ibadetinin yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğunu belirterek, “Kurban, Yüce Allah’ın bizlere emrettiği, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) bizzat uygulayarak öğrettiği kadim bir ibadettir,” dedi. Yılmaz, kurban hizmetlerinde özverili bir şekilde çalışan tüm personele teşekkürlerini sundu.

Kurban Kesim Bedelleri Belirlendi

Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV’nin 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 TL, yurt dışında ise 4 bin 750 TL olarak belirlediğini hatırlatarak, vatandaşların bağış yapabileceği kanalları açıkladı. “Vatandaşlarımız, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla TDV kurban programına katılabilecekleri gibi www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden de bağış yapabilirler,” dedi.

Gençlere Yönelik Yaz Kur’an Kursları

Toplantıda, yaz Kur’an kurslarının tanıtımı ve teşviki de gerçekleştirildi. Programda, gençlerin dini eğitim alarak manevi değerlerini güçlendirmeleri ve sağlıklı bir toplumun inşasında önemli rol oynayacakları vurgulandı.

Katılımcılar

Programa İl Müftü Yardımcıları Fatih Sarıgül, Özlem Gülbe, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri ve din görevlileri katıldı. Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması ile sona erdi.