TBMM’de Yeni Tasarruf Genelgesi: Vekiller Artık Toog’a Binecek!

AnasayfaGündem

TBMM’de Yeni Tasarruf Genelgesi: Vekiller Artık Toog’a Binecek!

TBMM, yeni bir tasarruf genelgesi hazırlıyor. Vekillerin yurtdışı gezileri sınırlandırılacak, makam araçları Togg ile değiştirilecek, özel hastane yerine devlet hastanesi tercih edilecek.

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bir yıldır kısmen uyguladığı tasarruf tedbirlerini daha da sıkılaştırarak yeni bir genelge hazırlıyor. Genelge ile Meclis’teki tüm birimlerin harcamaları daha da kısıtlanacak.

Yurtdışı Gezileri Sınırlanacak

Yeni genelge ile TBMM, katılımı zorunlu programlar dışında ihtisas, tali ve araştırma komisyonlarının yurt içi ve yurt dışı seyahatlerine sayı sınırlaması getirecek.

Makam Araçları Togg Olacak

Meclis’te başlatılan “araç dönüşümü uygulaması” ile hizmet araçlarının tamamı elektrikli araçlara dönüştürülecek. Ayrıca, makam araçları için yerli otomobil Togg kullanılması da gündemde.

Dijitalleşme ve Kağıt Tasarrufu

Tüm birimlerde kağıt kullanımı kaldırılarak dijitalleşmeye geçilecek. Kırtasiye malzemeleri, toner ve plastik su gibi sarf malzemeleri tükendikten sonra yenileri alınmayacak.

Sağlık Harcamaları Devlet Hastanelerine Yönlendirilecek

Sağlık harcamaları, özel hastaneler yerine devlet ve üniversite hastanelerine yönlendirilecek.

Vekil Harcamaları da Kısıtlanacak

TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin sağlık, yol, yemek ve personel sayısı gibi kalemlerde yeni tedbirler üzerinde çalışıyor.

TBMM Sosyal Tesisleri de Tasarrufa Dahil Edilecek

TBMM’ye bağlı sosyal tesislerde de aynı tasarruf tedbirleri uygulanacak. İstanbul’daki iki konaklama tesisi de bu kapsamda değerlendirilecek.

Yeni Genelge Önümüzdeki Hafta Açıklanabilir

TBMM Başkanlık Divanı’nın önümüzdeki hafta toplanarak genelgeye son şeklini vermesi bekleniyor.