TBMM Başkanı Kurtulmuş: Aileyi Koruma Milli Bir Görevdir

AnasayfaGündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Aileyi Koruma Milli Bir Görevdir

Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, aileyi korumanın milli bir görev olduğunu belirterek, cinsiyetsizleştirme ve insansızlaştırma akımlarına karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, bu düzenlemelerin Yeni Anayasa çalışmalarına dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Aile Değerlerinin Önemi

Büyük Aile Platformu üyelerini TBMM’de kabul eden Kurtulmuş, ailenin toplumların en önemli ve hayati meselelerinden biri olduğunu söyledi. Aile kavramının yüceltilmesinin demode bir anlayış olarak görülmesini eleştirerek, aileye düne göre daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.

Aileyi Korumak Milli Görevdir

Kurtulmuş, aileyi değersizleştirecek her türlü çabanın topluma karşı bir saldırı olduğunu ifade ederek, “Aile toplumun kök hücresidir. Bir toplum, yeniden kendi kök hücresinden inşa edilebilir. Aileyi dağıttığınızda toplumu yeniden inşa etmek zordur,” dedi. Ailenin milletin omurgası olduğunu ve devletin temel direği olarak korunması gerektiğini vurguladı.

Batı Toplumlarına Göre Daha İleri

Kurtulmuş, Türk toplumunun aile konusunda Batı toplumlarından çok ileride olduğunu ve küresel ifsat hareketlerinin Türkiye’deki aile yapısını olumsuz etkilediğini söyledi. Büyük Aile Platformu’nun araştırmalarına göre, Türk toplumunun çoğunluğu LGBT propagandasını ve aile değerlerine karşı yapılan saldırıları kabul edilemez buluyor.

Aile Değerlerini Güçlendirme

Aile değerlerini güçlendirmenin sadece sosyal bilimlerin değil, ekonomi, hukuk, sosyoloji ve kültür gibi birçok disiplinin konusu olduğunu belirten Kurtulmuş, üniversitelerden de destek alarak aileye dair projeler ortaya konulması gerektiğini ifade etti. Anayasa düzenlemeleri de dahil olmak üzere, aileyle ilgili konuların Yeni Anayasa’ya girmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Eryılmaz’ın Görüşleri

Büyük Aile Platformu Genel Sekreteri Serdar Eryılmaz, platformun çalışmaları hakkında Kurtulmuş’a bilgi verdi. Eryılmaz, medeniyetin temeli olan Türk aile yapısının korunmasına dair değişikliklerin Yeni Anayasa’da yer almasını istediklerini belirtti. LGBT propagandasının yasaklanması ve örgütlerinin kapatılması için 150 bin vatandaştan ıslak imzalı dilekçeler toplandığını hatırlattı.