Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Çiftçilere Rekor Destek

AnasayfaYaşam

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Çiftçilere Rekor Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere 2 milyar 477 milyon 946 bin TL'lik tarımsal destek ödemesi yaptı. Bu destek, mazot, gübre, balıkçılık ve hayvan gen kaynakları alanlarını kapsıyor, üretimi ve verimliliği artırmayı hedefliyor.

Paylaş

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım sektörünün verimliliğini artırmak ve üretimi desteklemek amacıyla çiftçilere yönelik önemli bir finansal destek sağladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, çiftçilere toplam 2 milyar 477 milyon 946 bin TL değerinde tarımsal destekleme ödemesi yapıldı.

Ayrıntılara göre, bu ödemeler arasında mazot ve gübre desteği için 2 milyar 393 milyon 722 bin 650 TL, küçük ölçekli balıkçılık için 70 milyon 407 bin 750 TL ve hayvan gen kaynakları desteği için 13 milyon 815 bin 600 TL ayrıldı.

Bakan Yumaklı’nın belirttiğine göre, bu destekleme paketi, tarım sektöründeki üreticilerin mali yükünü hafifletecek ve sektörün daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacak. Ödemelerin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığı bildirildi, böylece üreticilerin bahar dönemi faaliyetlerine destek sağlanmış oldu.