Tahmini Fındık Rekoltesi İçin Komisyonlar Oluşturuldu

AnasayfaYerel Haber

Tahmini Fındık Rekoltesi İçin Komisyonlar Oluşturuldu

Giresun ve Ordu'da 2024 fındık rekoltesi tahmini için çalışmalar başladı. Komisyonlar bahçelerde çotanak sayımı yapıyor.

Paylaş

Giresun ve Ordu’da 2024 yılı fındık rekoltesini tahmin etmek için komisyonlar oluşturuldu. Komisyonlarda, Tarım ve Orman Müdürlükleri, üniversiteler, ticaret borsaları, üretici birlikleri, ziraat odaları ve Fındık Araştırma Enstitüsü gibi kurumların temsilcileri yer alıyor.

Giresun’da Çotanak Sayımı Başladı

Giresun Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, komisyonun il genelindeki bahçelerde çotanak sayımına başladığını ve çalışmaların iki hafta içinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Saha çalışmalarının ardından verilerin toplanarak rapor haline getirileceğini ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletileceğini ifade etti.

Ordu’da 400 Noktada Sayım Yapılacak

Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz da rekolte tespit çalışmalarına başlandığını duyurdu. Komisyonun 400 noktada sayım yapacağını belirten Yılmaz, ekiplerin titizlikle çalışacağını ve 15 Temmuz’a kadar çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Rekolte Tahmini 15 Temmuz’da Açıklanacak

Her iki ildeki çalışmaların tamamlanmasının ardından elde edilen veriler değerlendirilecek ve 2024 yılı fındık rekoltesi tahmini oluşturulacak. Rekolte tahmininin 15 Temmuz’da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.