Su Faturası Tartışması Kanlı Bitti: Muhtar Hayatını Kaybetti!

AnasayfaYerel Haber

Su Faturası Tartışması Kanlı Bitti: Muhtar Hayatını Kaybetti!

Paylaş

Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Kuzyaka köyü Baylar Mahallesi’nde yaşanan üzücü olayda, muhtar Mehmet Başoğlu, su faturası için tartıştığı bir şahıs tarafından silahla vurularak hayatını kaybetti.

Tartışma Telefondan Başladı

Edinilen bilgilere göre, Mehmet Başoğlu, mahalle sakinlerinden su faturası ücretlerini toplamak için evleri gezmeye başladı. 2014-2019 yılları arasında aynı köyde muhtarlık yapan Mehmet D. de bu evlerden biriydi. Başoğlu, Mehmet D.’ye su parasını ödemesi gerektiğini hatırlattı. İddiaya göre, Mehmet D. su parasını ödemeyeceğini söyleyince aralarında telefonda tartışma çıktı.

Tartışmanın Sonu Cinayet Oldu

Yaşanan tartışmanın ardından Mehmet Başoğlu, azası ile birlikte su faturası için Mehmet D.’nin evine gitti. Bu sırada, Mehmet D. Başoğlu’nun bulunduğu evin önüne gelerek pompalı tüfekle ateş açtı. Bahçede beklerken kurşunların isabet ettiği Başoğlu olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay Yeri İncelendi, Cinayet Zanlısı Aranıyor

Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından Başoğlu’nun cenazesi Kastamonu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cinayet zanlısı Mehmet D.’nin yakalanması için jandarma ekipleri çalışma başlattı. Mehmet D.’nin ‘cinayet’ suçundan sabıkalı olduğu öğrenildi.