Son Bir Haftada 47 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

AnasayfaGündem

Son Bir Haftada 47 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son bir haftada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkin operasyonları sonucunda 47 terörist etkisiz hale getirildi. Bu başarı, 1 Ocak'tan bu yana bin teröristin etkisiz hale getirilmesi çabalarının devamını gösteriyor.

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, yapılan basın toplantısında terörle mücadelede elde edilen sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

Aktürk ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında önemli başarılar elde edildiğini aktardı. Bu operasyonlar sırasında tespit edilen mağaralarda teröristlere ait silahlar ve mühimmatlar ele geçirildi. Operasyonlarla birlikte 931 teröristin etkisiz hale getirildiği ve binlerce silahın ele geçirildiği bildirildi.

Sınır güvenliğine de vurgu yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınırların korunması için teknolojik ve fiziki önlemler aldığı ifade edildi. Son bir haftada yasa dışı yollarla sınırlardan geçmeye çalışan 493 kişinin yakalandığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yaptığı ziyaretler ve temaslar da açıklamada yer aldı. Güler’in yurt içi ve yurt dışındaki temaslarının Türkiye’nin savunma politikaları ve uluslararası iş birlikleri açısından önemine vurgu yapıldı.

Son olarak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına özel kutlama faaliyetlerinin planlandığı belirtildi. Bu kapsamda çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ve Kıbrıs’taki barış ve huzurun temsiliyetine vurgu yapılacağı açıklandı.