Sokak Hayvanları İçin Yeni Düzenlemeler Geliyor

AnasayfaGündem

Sokak Hayvanları İçin Yeni Düzenlemeler Geliyor

Paylaş

AK Parti, sokak hayvanları için yeni düzenlemeler yapıyor. Sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi ve barınaklarda korunması sağlanacak.

Sokak Hayvanları İçin Yeni Düzenleme

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yapılması planlanan düzenlemenin detaylarını Kanal 7’de açıkladı. Güler, düzenlemenin henüz tamamlanmadığını belirtti ve hedeflerinin sahipsiz hayvanları sahiplendirmek ve barınaklarda korumak olduğunu söyledi.

Sahiplendirme ve Barınaklarda Koruma

Güler, yapılacak düzenlemenin temel amacının sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ve barınaklarda korunmasını sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, saldırgan ve kuduz tehlikesi taşıyan hayvanların uyutulmasının planlandığını ifade etti. “Bu süreçlerin aşama aşama desteklenmesi gerekiyor,” dedi.

Orman Alanlarındaki Tehlike

Güler, mevcut barınakların orman alanlarında yapıldığını ve buralarda kalan hayvanlarda ciddi bir kuduz tehlikesi oluştuğunu söyledi. Bu durumun hayvanların yaşam alanlarını tehlikeye soktuğunu belirtti. Güler, hayvan satışının sıkı denetim altına alınması ve kontrol edilemeyen hayvanların uyutulması için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Yeni Düzenleme Yakında Paylaşılacak

Abdullah Güler, AK Parti grup başkanvekillerinin önümüzdeki günlerde muhalefet partileriyle görüşmeler yapacağını ve bu görüşmelerin ardından düzenlemenin son şeklini alacağını söyledi. “10-15 gün içerisinde düzenlemeyi paylaşacağız,” diye ekledi.

Sokak Hayvanlarına Yeni Düzenleme

Yeni düzenleme, sahipsiz sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi, barınaklarda korunması ve kuduz tehlikesi taşıyan hayvanların uyutulması gibi konuları kapsayacak. AK Parti, bu düzenlemelerle sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor.