Sinop’ta Mantar Toplarken Kaybolan Kadın Ormanda Bulundu

AnasayfaYerel Haber

Sinop’ta Mantar Toplarken Kaybolan Kadın Ormanda Bulundu

Sinop Ayancık’ta mantar toplarken kaybolan işitme engelli Fikriye Özdemir, bir gün sonra jandarma ekipleri tarafından ormanda sağlıklı şekilde bulundu.

Paylaş

 

Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Uzunçam köyünde yaşayan 69 yaşındaki işitme engelli Fikriye Özdemir, mantar toplamak için çıktığı ormanda kayboldu. Ailesi, Özdemir’in eve dönmemesi üzerine kayıp ihbarında bulundu.

AFAD ve Jandarma Ekipleri Seferber Oldu

Kayıp ihbarının ardından bölgeye AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Özdemir için başlatılan arama çalışmaları, köy halkının da desteğiyle sürdürüldü.

Ormanda Sağlıklı Bulundu

Bir gün süren arama çalışmaları sonucunda, Özdemir köye 5 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda jandarma ekipleri tarafından sağlıklı bir şekilde bulundu.

Valilikten Uyarı Geldi

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Özdemir’in sağ salim bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ormanlık alanlarda mantar toplarken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özarslan, vatandaşların jandarmanın ormanlık alanlara yönelik uyarılarını dikkate almalarının önemini vurguladı.