Sinan Oğan’dan Kılıçdaroğlu İtirafı

AnasayfaGündem

Sinan Oğan’dan Kılıçdaroğlu İtirafı

Oğan, ikinci turda Erdoğan'a destek vermesinin nedenlerini ve Kılıçdaroğlu ile diyaloglarını açıkladı. Ülkeyi krizden kurtardığını vurguladı.

Paylaş

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nı destekleyen Sinan Oğan, TV100 canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verme nedenlerini ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile olan diyaloglarını anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun Teklifleri

Oğan, Kılıçdaroğlu’nun kendisine Ümit Özdağ’a verdiğinden daha iyi teklifler sunduğunu belirtti. “Ben devlet adamıyım. Meclis çoğunluğunu sağlayamayan Millet İttifakı’nı desteklemek ülkede büyük bir kriz doğururdu. Kılıçdaroğlu’nun teklifini kabul etseydim bakanlıklarım olacaktı. Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık alacaktım” dedi.

“Yönetemeyeceğiz” Diyaloğu

Oğan, Kılıçdaroğlu’na “Ucu ucuna kazandığımız bir seçimde parlamento da arkamızda yok, nasıl yöneteceğiz bu ülkeyi?” diye sorduğunu ve Kılıçdaroğlu’nun “Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar” dediğini aktardı.

“Ülkeyi Krizden Kurtardım”

Oğan, “Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım ben. Benim omzumda böyle bir yük vardı. O gün Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleseydik birinci turda 5 puan fark yemiş. Millet İttifakı olarak parlamento çoğunluğunu kaybetmiş” ifadelerini kullandı.