Sigaraya Yeni Zam Kapıda!

AnasayfaGündem

Sigaraya Yeni Zam Kapıda!

Paylaş

 

TBYD Başkanı Erol Dündar, eylül ayında sigara fiyatlarına 3 ila 5 lira arasında zam yapılmasını beklediklerini açıkladı. Ürün kısıtlaması ve stok sorunları ise devam ediyor.

Sigaraya Eylül Ayında 3-5 Lira Zam Geliyor

Eylül ayının başlamasıyla birlikte sigara fiyatlarına zam haberi yeniden gündeme geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sigara fiyatlarına 3 ile 5 lira arasında zam yapılmasını beklediklerini duyurdu.

Zam Beklentisi Artıyor

Dündar, enflasyonun düşmesine rağmen sigara fiyatlarına zam geleceğini belirterek, “Bu ay içerisinde sigaraya 3-5 TL aralığında bir zam yapılmasını bekliyoruz” dedi. Zammın kesin tarihi hakkında ise tam bir bilgi vermedi.

Ürün Kısıtlaması ve Stok Sorunları Devam Ediyor

Dündar, sigara bayilerinde ürün kısıtlamasının devam ettiğini ve stok sorunlarının sürdüğünü ifade etti. Firmaların, üretim maliyetlerini karşılayamadıkları için düzenli olarak zam yaptığını belirtti. Ayrıca, zam beklentisi nedeniyle vatandaşın artan talepleri karşısında esnafların zor durumda kaldığını söyledi.

Alkollü İçkilere Zam Beklentisi Yok

Dündar, alkollü içkilere yönelik bir zam beklentisi olup olmadığı sorusuna ise, “Alkole şu anda bir zam geçişi yok” yanıtını verdi.