Sigara Fiyatlarına Temmuz Ayında Dev Zam Geliyor!

AnasayfaEkonomi

Sigara Fiyatlarına Temmuz Ayında Dev Zam Geliyor!

Sigara tiryakilerini kötü haber! Temmuz ayında sigara fiyatlarına büyük bir zam daha geliyor. En ucuz sigara 66 TL'ye yükselecek.

Paylaş

Sigara tüketicileri için kötü haber! Son haftalarda 3 TL zamlanan sigara fiyatları, Temmuz ayında bir kez daha zamlanacak. En ucuz sigara paketinin 66 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

ÖTV Artışı Fiyatları Etkileyecek

Sigara ve alkollü içeceklerdeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), her yıl Ocak ve Temmuz aylarında güncelleniyor. 2024 yılının ikinci yarısında ÜFE’nin yüzde 20’nin üzerinde artması bekleniyor. Bu artışın sigara fiyatlarına yansıtılmasıyla birlikte sigara daha da pahalı hale gelecek.

En Ucuz Sigara 66 TL Olacak

Mevcut durumda sigara üzerindeki vergiler, 20’lik bir paket için toplam 33,3 TL’ye denk geliyor. En ucuz sigara 56 TL’den satılırken, beklenen ÖTV zammıyla birlikte bu fiyatın 66 TL’ye çıkması öngörülüyor.

Sigara Tüketimi Azalır mı?

Sigara fiyatlarındaki bu artışın tüketimi nasıl etkileyeceği ise merak konusu. Yüksek fiyatlar, bazı tüketicileri sigarayı bırakmaya veya daha az tüketmeye teşvik edebilir. Ancak, sigara bağımlılığı nedeniyle tüketimin tamamen durması beklenmiyor.