Sıcaklıklar Düşüyor: Kuvvetli Yağış Uyarısı

AnasayfaGündem

Sıcaklıklar Düşüyor: Kuvvetli Yağış Uyarısı

Paylaş

Sıcaklıklar Düşüyor, Kuvvetli Yağış Geliyor

Sıcaklıklarının yarından itibaren kuzey ve iç kesimlerde birkaç derece düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, haftanın hava tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey ve İç Kesimlerde Sıcaklık Düşüşü

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların yarın itibarıyla kuzey ve iç kesimlerde birkaç derece düşerek mevsim normallerine geleceğini belirten Özdemirci, “Hafta içi güney ve batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde kalmaya devam edecek. Hafta sonu ise tüm yurtta sıcaklıklar yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak.” dedi.

Kuvvetli Yağış Uyarıları

Özdemirci, yurdun bazı bölgelerinde beklenen yağışlarla ilgili uyarılarda bulundu:

“Yarın kuzeydoğu kesimlerde sabah saatlerinden itibaren kısa süreli kuvvetli yağışlar görülecek. Orta Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Hakkari çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinde ise kuvvetli yağış bekliyoruz. Bu yağışlarda sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu riski var.”

Marmara ve Doğu Anadolu’da Kuvvetli Rüzgar

Özdemirci, yarın için Marmara Bölgesi’nde kuzeydoğulu, Doğu Anadolu’nun batısında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğini belirtti.

Hafta Boyunca Bölgesel Yağışlar

Perşembe günü Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, özellikle dağlık bölgelerde yağış bekleniyor. Cuma günü Göller Yöresi, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde kısa süreli sağanaklar görülecek. Cumartesi günü ülkenin kuzeydoğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda ve Artvin’in ilçelerinde yağış olacak. Akdeniz’de Toroslar mevkiinde sağanak geçişleri bekleniyor. Pazar günü ise ülkenin kuzeydoğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda aralıklarla sağanak yağışlar sürecek.

Üç Büyük İlin Hava Durumu

Özdemirci, Ankara, İstanbul ve İzmir’de hafta içinde yağış beklenmediğini söyledi. Sıcaklıklar İstanbul’da 29-30, Ankara’da 31-34, İzmir’de ise 33-37 derece arasında değişecek.