Siber Güvenlik Artıyor: “12345” Şifreli Cihazlar Yasaklanıyor

AnasayfaTeknoloji

Siber Güvenlik Artıyor: “12345” Şifreli Cihazlar Yasaklanıyor

Paylaş

Teknolojinin gelişmesi ve bağlantılı cihazların artması siber saldırı riskini de beraberinde getiriyor. Bu riske karşı Birleşik Krallık önemli bir adım atarak “12345” gibi zayıf parolalara sahip cihazların satışını yasaklıyor.

Minimum Güvenlik Standartları Zorunlu Hale Geliyor

Yeni yasa uyarınca, telefon, televizyon ve akıllı kapı zili gibi cihaz üreticileri, ürünlerini siber saldırılara karşı korumak için minimum güvenlik standartlarını karşılamak zorunda olacak. Bu da “12345” gibi basit şifrelerin ve zayıf güvenlik açıklarının önüne geçecek.

Tüketicilere Daha Fazla Koruma

Yasayla birlikte tüketicilere de bazı haklar tanınıyor. Cihaz üreticileri, ürünlerindeki hataları ve güvenlik açıklarını bildirmek için iletişim bilgilerini paylaşmak ve düzenli güncellemeler sunmak zorunda olacak. Tüketiciler ise bu sayede cihazlarının güvenliğini daha kolay takip edebilecek ve bilinçli seçimler yapabilecek.

Bakan Berry: “Daha Güvenli Bir Dijital Dünya Hedefliyoruz”

Bilim ve Teknoloji Bakanı Jonathan Berry, yasanın internette daha güvenli bir ortam oluşturmaya katkıda bulunacağını ifade etti. Berry, “Kişisel gizliliklerinin, verilerinin ve mali durumlarının güvende olmasını sağlayacak bu yasalar ile Birleşik Krallık’ı dünyada çevrimiçi olmak için en güvenli yer haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.