Emekliler İçin Müjde! SGK Özel İndirimleri ve Avantajları Duyurdu

AnasayfaGündem

Emekliler İçin Müjde! SGK Özel İndirimleri ve Avantajları Duyurdu

SGK, 2024 Emekliler Yılı kapsamında emeklilere özel pek çok avantaj sunuyor. İndirimli seyahat, kamu tesislerinde ayrıcalıklar ve emekliye özel banka kartları bunlardan sadece birkaçı.

Paylaş

Emeklilere Özel Web Sitesi ve Danışmanlık Hizmeti

SGK tarafından, emeklilere özel olarak hazırlanan www.emekliler.gov.tr web sitesi hizmete açıldı. Bu sitede emeklilere sunulan haklar, indirimler ve kampanyalar hakkında detaylı bilgiye ulaşılabiliyor. Ayrıca ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nde “Emekli Danışmanı” uygulaması ile emeklilere öncelikli hizmet veriliyor.

81 İlde Yerel İndirim Anlaşmaları

Türkiye genelinde 81 ilde 5.500’den fazla yerel firma ile indirim anlaşmaları yapıldı. Bu anlaşmalar sayesinde emekliler, birçok farklı sektörde indirimli alışveriş yapabilecekler.

Emeklilere Özel Banka ve Kredi Kartları

SGK, 16 farklı bankayla iş birliği yaparak “Emekli” banka ve kredi kartı uygulamasını başlattı. Bu kartlarla emekliler, giyim, sağlık, market gibi temel ihtiyaçlarda özel indirimlerden faydalanabilecekler.

Seyahat, Konaklama ve Eğitimde Ayrıcalıklar

Emeklilere şehirlerarası seyahatlerde yüzde 15 indirim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinde ve KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sağlanıyor. Ayrıca kamu kurumlarının sosyal tesislerinde de yüzde 15 indirimden yararlanabilecekler.

TROY İşbirliği ile Daha Fazla İndirim

SGK ve TROY arasında imzalanan protokol ile TROY logolu banka ve kredi kartı kullanan emeklilere özel indirimler sunulacak.

3. Yaş Üniversiteleri ile Hayat Boyu Öğrenme

YÖK ile yapılan işbirliği kapsamında, emeklilere yönelik 3. yaş üniversitelerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu üniversiteler, emeklilere yeni bir başlangıç ve hayat boyu öğrenme imkanı sunuyor.