SGK Duyurdu: 13 Banka Emeklilere Özel İndirimler Sunacak!

AnasayfaGündem

SGK Duyurdu: 13 Banka Emeklilere Özel İndirimler Sunacak!

SGK ve 13 banka arasında imzalanan protokol ile emeklilere özel indirimler ve ayrıcalıklar geliyor.

Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), “Emekliler Yılı” kapsamında emeklilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla 13 banka ile iş birliği protokolü imzaladı. Bu protokol ile emekliler, çeşitli alanlarda özel indirimlerden ve ayrıcalıklardan yararlanabilecek.

İndirim ve Avantajlar emekliler.gov.tr’de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, emekliler.gov.tr adresinden hangi firma tarafından ne gibi avantajlar sağlandığının görülebileceğini belirtti. Ayrıca 81 ilde 4 bin 123 firma ile indirim avantaj protokolü yapıldığını da sözlerine ekledi.

Emekli Masaları Rehberlik Edecek

Her ildeki SGK merkezlerinde kurulan emekli masaları, emeklilere bu indirimler ve ayrıcalıklar konusunda rehberlik edecek.

Emekli Kimlik Kartları ve Bankaların Katkıları

Emekli dijital kimlik kartları, TROY ve bankaların oluşturduğu emekli banka ve kredi kartları üzerinden bu fırsatlar hayata geçirilecek.

Bankalar Emeklilere Destek Olmaktan Mutlu

Bankalar adına konuşan Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık, emeklilerin finansal ihtiyaçları için en doğru çözümleri üretmeye odaklandıklarını ve bu iş birliğine destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Emeklilerin Yaşam Kalitesini Artırma Hedefi

SGK Başkanı Raci Kaya, “Emekliler Yılı” kapsamında emeklilerin yaşam kalitesini artırmak, sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar haklarını genişletmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.