Sevgililer Günü’nün vazgeçilmezi gül fiyatları uçuyor!

AnasayfaManşet

Sevgililer Günü’nün vazgeçilmezi gül fiyatları uçuyor!

Paylaş

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, birçok kişi sevdiklerine sürpriz yapmak için hediye seçeneklerini değerlendiriyor. Ancak, bu yıl gül fiyatlarındaki artış dudak uçuklatıyor. İstanbul’da son haftalarda yaşanan zamlar, gül fiyatlarını adeta tavana çıkardı. En ucuz gül bile oldukça yüksek bir fiyatla satılıyor. Talep artışına rağmen, fiyatların düşmesi için toplu alımların yapılması gerekiyor.

Güllerin kalitesine ve satıldığı semte göre fiyatlar değişse de, en ucuz gül bile özellikle geçen yıla kıyasla oldukça pahalıya mal oluyor. Çiçekçiler, alışverişlerin yüzde 75’inin internet üzerinden gerçekleştiğini belirtiyor.

Geçen yıl 40 TL olan bir adet gülün fiyatı, bu yıl 100 TL’ye kadar çıkmış durumda. İki hafta içinde çiçek fiyatlarına yüzde50’ye varan oranlarda zam geldiği ifade ediliyor.

Talep artınca fiyatlar uçtu

Sevgililer Günü nedeniyle talebin artmasıyla birlikte fiyatların yükseldiğini belirten çiçekçiler, sevdiklerine sürpriz yapmak isteyenlerin bütçelerinin zorlanabileceğini söylüyor. Bu yüzden son yıllarda kredi kartıyla alışverişlerin arttığına dikkat çekiliyor.

Çiçekçi Zöhrap Talayhan, gül fiyatlarının geçen seneye göre daha da yüksek olduğunu ve çiçek almanın lüks tüketim olduğunu vurguluyor. Fiyatların semte göre değiştiğini ve en ucuz gül fiyatının bile 100 TL olduğunu belirtiyor.

En z 2 hafta daha fiyatlar yüksek kalacak

Fiyatların bir iki hafta daha yüksek seyretmesinin beklendiğini ifade eden Talayhan, çoğu kişinin işini görecek kadar gül alabildiğini söylüyor. Ancak, uygun fiyatlı çiçek tercih edenlerin saksı bitkilerine yöneldiğini de ekliyor. Semte göre kiralardan kaynaklı fiyat farkları olduğunu belirtiyor ve toplu alımlarda indirim yapılabileceğini ifade ediyor.

Talayhan’a göre, 14 Şubat’tan sonra da fiyatlar bir hafta daha yüksek seyredebilir. Özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerin arttığına dikkat çekiyor ve bu tür özel günlerde siparişlerin oldukça yoğun olduğunu belirtiyor.