Sevgililer Günü’nde kartlar ısındı: Harcamalarda rekor artış!

AnasayfaManşet

Sevgililer Günü’nde kartlar ısındı: Harcamalarda rekor artış!

Paylaş

Sevgililer Günü’nün etkisiyle kredi kartı harcamalarında rekor artış! 16 Şubat haftasında kartlı harcamalar 231.2 milyar liraya ulaşarak 29 Aralık’taki rekor seviyeye yaklaştı. Kuyumda kartlı harcamalar yüzde 70 artarak 4.4 milyar liraya yükseldi. Elektronik eşya ve giyimde de artışlar dikkat çekti. Akaryakıtta ise zamlar rekor harcamalara neden oldu.

Kuyumda rekor kırdı

Sevgililer Günü’nde hediye almak için en çok tercih edilen ürünlerden biri olan kuyumda kartlı harcamalar rekor kırdı. Geçen hafta 2.6 milyar lira olan kuyumculardaki kartlı harcamalar, Sevgililer Günü haftasında yüzde 70 artışla 4.4 milyar liraya yükseldi.

Elektronik ve giyimde de artış

Elektronik eşya ve bilgisayar kategorisindeki kartlı harcamalar da yüzde 13 artarak 18.5 milyar liraya yükseldi. Giyim ve aksesuar harcamaları 1.3 milyar lira artarak 18 milyar liraya, hizmet sektöründeki harcamalar ise 14.2 milyar liradan 16.2 milyar liraya yükseldi.

Akaryakıtta rekor harcama

Benzin ve motorine zamlar, akaryakıt istasyonlarında da rekor harcamalara neden oldu. Bir önceki hafta 12.1 milyar lira olan akaryakıt istasyonlarındaki kartlı harcamalar yüzde 26 artışla 15.2 milyar liraya fırladı.