Seçim Olsa Kime Oy Verirdiniz? İşte Son Sonuçlar…

AnasayfaGündem

Seçim Olsa Kime Oy Verirdiniz? İşte Son Sonuçlar…

Asal Araştırma'nın 26 ilde yaptığı anket sonuçlarına göre, CHP yüzde 31.5, AK Parti ise yüzde 30.6 oy alarak başa baş gidiyor. İşte partilerin güncel oy oranları!

Paylaş

 

Asal Araştırma, 26 ilde 2000 kişiyle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. 24-28 Mayıs tarihleri arasında yapılan ankette, “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Kararsızlar, oy kullanmayacaklar ve fikri olmayanlar orantısal olarak dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları ortaya çıktı.

CHP ve AK Parti Arasında Kıyasıya Yarış

Anket sonuçlarına göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 31.5 oy oranı ile birinci sırada yer aldı. CHP’yi yakından takip eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise yüzde 30.6 oy aldı.

MHP ve DEM Parti’nin Oy Oranları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yüzde 10.1 oy oranı ile üçüncü sırada bulunuyor. Dördüncü sırada yer alan DEM Parti ise yüzde 9.6 oy aldı.

Diğer Partilerin Oy Oranları

Yeniden Refah Partisi yüzde 5.7, İYİ Parti yüzde 3.9, Zafer Partisi yüzde 3.2, Türkiye İşçi Partisi ise yüzde 1.6 oy oranına sahip. Diğer partilerin toplam oy oranı ise yüzde 3.8 olarak belirlendi.