Şebinkarahisar’da Termal Su Arama Çalışmaları Devam Ediyor

AnasayfaYerel Haber

Şebinkarahisar’da Termal Su Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Paylaş

Şebinkarahisar’da termal kaynaklı sıcak su arayışları hız kesmeden devam ediyor. Şebinkarahisar Belediyesi ve Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) işbirliğinde yürütülen çalışmalara ek olarak, Tamzara maden suyu, Sayderesi Acısu, Şaplıca Köyü ve Gedehor mahallesi su numunelerinde pH, debi ve su numuneleri alma işlemleri de devam ediyor.

Yerinde Ölçümler Yapılıyor

MTA ekipleri, Şebinkarahisar’da termal kaynaklı sıcak su arayışları kapsamında Tamzara maden suyu, Sayderesi Acısu, Şaplıca Köyü ve Gedehor mahallesi su numunelerinde pH, debi ve su numuneleri alma işlemlerini sürdürüyor. Bu sayede bölgenin termal kaynak potansiyeli daha net bir şekilde ortaya konacak.

Cumhurbaşkanı ve Bakanlara Teşekkür

Şebinkarahisar Belediye Başkanlığı, MTA’nın ilçede yürüttüğü faaliyetler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a ve Milletvekili Nazım Elmas’a teşekkür etti. Ayrıca MTA ekibine de çalışmalarında başarılar dilenildi.

Termal Su Müjdesi Geliyor mu?

Şebinkarahisar Belediyesi ve MTA’nın yürüttüğü bu çalışmalar, bölgede termal kaynaklı sıcak su bulunma ihtimalini artırıyor. Bu durum, Şebinkarahisar’ın turizm potansiyelini de önemli ölçüde geliştirme potansiyeline sahip.