Şebinkarahisar’da kırmızı et fiyatlarına zam kapıda!

AnasayfaEkonomi

Şebinkarahisar’da kırmızı et fiyatlarına zam kapıda!

Paylaş

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde artan maliyetler ve karkas et fiyatlarındaki artış nedeniyle kırmızı et fiyatlarına zam yapılması gündemde.

Kasaplar zam talebinde bulundu

İlçedeki kasaplar, artan maliyetlerle birlikte et fiyatlarına zam talebinde bulundu. İl merkezinde 450 liradan, çevre ilçelerde de 470 liraya varan fiyatlardan satılan etin kilosu Şebinkarahisar’da şuanda 400 liradan satılıyor. Karkas kesim fiyatlarındaki artışın yanı sıra diğer etmenlerle birlikte kırmızı etin fiyatını etkileyen bir unsur olarak gösteriliyor.

Esnaf odası zam talebini değerlendirecek

Şebinkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, kasapların zam talebini önümüzdeki günlerde yapılacak bir oturumda değerlendirecek. Odadan yapılacak açıklamada zammın ne kadar olacağı ve ne zaman geçerli olacağı belirlenecek.

Vatandaşlar endişeli

Et fiyatlarındaki artış vatandaşları da endişelendiriyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar et fiyatlarının artmasından dolayı sofralarından etin eksileceğinden korkuyor.

Et fiyatlarına ne zaman zam gelecek?

Esnaf odasının zam talebini değerlendirmesinin ardından et fiyatlarındaki artışın ne zaman geçerli olacağı belli olacak. Zamlı tarifenin Ramazan ayından önce açıklanması bekleniyor.

Etin kilosu kaç TL olacak?

Şebinkarahisar’da şuanda kilosu 400 liradan satılan kırmızı etin fiyatının zam sonrası 450 liraya yükselmesi bekleniyor.