Seyahat Severleri üzecek haber: Schengen Vizesine Zam Geldi!

AnasayfaGündem

Seyahat Severleri üzecek haber: Schengen Vizesine Zam Geldi!

Schengen vizesi almak isteyenler dikkat! Avrupa Komisyonu'nun kararıyla vize ücretlerine yüzde 12 zam geldi. Yeni fiyatlar bugün itibarıyla uygulanmaya başladı.

Paylaş

Avrupa Komisyonu’nun kısa bir süre önce aldığı Schengen vizesi ücretlerine yüzde 12 zam yapma kararı, bugün itibarıyla uygulamaya girdi. Zamlı fiyatlar, tüm dünyada geçerli olacak.

Yeni Fiyatlar Ne Kadar?

Geçen hafta 80 Euro olan Schengen vizesi ücreti, yetişkinler için 90 Euro’ya yükseldi. 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 Euro olan vize ücreti 45 Euro oldu.

Vize Başvurularında Yaşanan Sorunlar

Son aylarda Schengen vizesi başvurularında yaşanan randevu sıkıntıları ve ret oranlarındaki artış, seyahat etmek isteyenleri zor durumda bırakıyordu. Vize ücretlerine gelen zam, bu sorunlara bir çözüm getirecek mi, merak konusu.

Seyahat Planlarınızı Gözden Geçirin

Schengen vizesi almak isteyenlerin, yeni fiyatlar doğrultusunda seyahat planlarını gözden geçirmeleri ve bütçelerini buna göre ayarlamaları gerekiyor. Zamlı fiyatların, vize başvurularında yaşanan sorunlara bir çözüm getirip getirmeyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.