Samsun’da Sahte Polis 300 Bin TL Dolandırdı

AnasayfaGündem

Samsun’da Sahte Polis 300 Bin TL Dolandırdı

Samsun'da, kendisini polis-savcı olarak tanıtarak bir kişiyi 300 bin TL değerinde altın ve para dolandıran şüpheli, gerçek polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Mağdurun hızlı ihbarı üzerine harekete geçen emniyet güçleri, dolandırıcıyı ele geçirdi ve üzerinden çeşitli değerli eşyalar ile nakit para bulundu.

Paylaş

Samsun’un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi’nde yaşanan dolandırıcılık olayı, vatandaşların dikkatini bir kez daha sahte kimlik kullanarak dolandırıcılık yapanlara çevirdi. Olay, 17 Nisan Çarşamba günü gerçekleşti. Müşteki H.I.K., telefonla kendisini arayan ve polis-savcı kimliğiyle tanıtan şahsa inanarak, ikametine gelen kişiye 300 bin TL değerindeki altın ve parasını teslim etti. Dolandırıldığını fark eden H.I.K., durumu hemen polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen Samsun polisi, dolandırıcı şüphelisi 28 yaşındaki S.A.’yı İlkadım ilçesinde kısa süre içinde yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin üst aramasında 9 adet bilezik, 14 adet yüzük, 9 adet kolye ucu, 7 adet küpe, 4 adet bileklik, 27 adet saat, bin 175 Türk Lirası ve 195 Arabistan Riyali ele geçirildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan S.A. hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan soruşturma başlatıldı.