Samsun’da İlk Domates Hasadı Yapıldı!

AnasayfaEkonomi

Samsun’da İlk Domates Hasadı Yapıldı!

Samsun'da Karadeniz'in en büyük sebze serasında sezonun ilk domates hasadı yapıldı. Samsun sebze üretiminde Türkiye'nin önde gelen illerinden biri.

Paylaş

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan Karadeniz’in en büyük sebze serasında sezonun ilk domates hasadı gerçekleşti. İl Müdürü İbrahim Sağlam, hasat töreninde yaptığı konuşmada sebze sektörünün önemini ve Samsun’un bu alandaki başarısını vurguladı.

Samsun, Sebze Yetiştiriciliğinde Türkiye’nin Önde Gelen İllerinden

Sağlam, “Kızılırmak ve Yeşilırmak Nehirlerinin bereketlendirdiği Bafra ve Çarşamba Ovalarına sahip olan Samsun, birçok tarımsal üründe Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor. Verimli ovaları olan ilimiz, ülkemizde sebze üretiminde çok önemli bir yere sahip. Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü Ovalarında üretilen ürünler, ülkenin dört bir tarafına gönderiliyor. İlimizde yetiştirilen yazlık ve kışlık sebzeler, yurt içinin yanı sıra yurtdışına da ihraç ediliyor.” dedi.

Or-Sam Tarım: Karadeniz’in En Büyük Sebze Serası

Hasadın yapıldığı sera, 75.000 metrekare kapalı alanda üretim yapıyor. Sera, 23 kadrolu ve sezonda 100 kadar yevmiyeli personele istihdam sağlıyor. Genellikle yaz döneminde domates, kış döneminde ise marul üretimi yapılıyor. Yıllık 1.100 ton domates ve 80 ton patlıcan üretimi Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerine satışa sunuluyor.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarıyla Sera Modernize Edildi

Or-Sam Tarım, Kırsal Kalkınma Yatırımları kapsamında 2014-2015 yıllarında Alternatif Enerjili Sera Kurulum Projesi’nden yararlandı. Polikarbon örtülü çelik konstrüksiyonlu ve damla sulama sistemli serada güneş enerji sistemi kurularak enerji ve ısı ihtiyacı karşılanıyor. Proje toplam tutarı 3.787.052,61 TL olup 1.500.000 TL destekleme ödemesi yapıldı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam: Bol ve Bereketli Bir Sezon Dileriz

İl Müdürü İbrahim Sağlam, hasadın ilimiz ve ülke tarımına hayırlı olmasını belirterek bol ve bereketli bir sezon olmasını diledi.