Samsun’da Çiftçiler Gününe Renkli Kutlama

AnasayfaGündem

Samsun’da Çiftçiler Gününe Renkli Kutlama

Samsun'un topraklarına renk katan çiftçiler, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü coşkuyla kutladı! Ambarköy Açık Hava Müzesi'nde düzenlenen etkinlikte, mahallelerden gelen kadınlar yöresel lezzetlerini sergilerken, çiftçiler de en güzel buzağı ve koçlarıyla yarıştı.

Paylaş

Samsun, çiftçilik geleneğine uygun bir şekilde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı. Ambarköy Açık Hava Müzesi’nde düzenlenen etkinlik, Ladik Kaymakamlığı, Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ladik İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleşti.

Yarışmaların ve stantların yer aldığı etkinlikte, Ladik’in farklı mahallelerinden gelen kadınlar yöresel yemeklerini sergilerken, çiftçiler de en güzel buzağı ve en güzel koç yarışmalarına katıldı. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasının eserleri de sergilendi.

Katılımcılar, yöresel lezzetleri tatma imkanı bulurken, Ladik Kaymakam Vekili Merve Kartal etkinliğin Ladik’in tarım, hayvancılık ve üretim açısından ne kadar gelişmiş bir yer olduğunu vurguladı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam da, çiftçilerin gününü kutlayarak, kadın çiftçilerin güçlendirilmesi adına yapılan projelerden ilham alınarak düzenlenen etkinliğin önemine değindi.