Samsun’da Artistik ve Senkronize Buz Pateni Şampiyonası Tamamlandı

AnasayfaManşet

Samsun’da Artistik ve Senkronize Buz Pateni Şampiyonası Tamamlandı

Paylaş

Samsun’da düzenlenen Artistik ve Senkronize Buz Pateni Şampiyonası sona erdi. 271 sporcu madalya için yarıştı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun 2023-2024 sezonu faaliyet programında yer alan Artistik Buz Pateni Gençlik Kupası Amatörler ve Senkronize Buz Pateni Şampiyonası, Samsun‘da başarıyla tamamlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu önemli organizasyon, Samsun Buz Sporları Salonu’nda gerçekleşti.

Yarışmalara Yoğun Katılım

Üç gün süren etkinliklerin son gününde, Senkronize Buz Pateni 19 Mayıs Yarışması’nda pre-juvenile, juvenile, basic novice, advanced novice, mixed age I, mixed age III ve junior kategorilerinde toplam 11 kulüpten 271 sporcu dereceye girmek için mücadele etti.

Pre-Juvenile ve Juvenile Kategorileri

Pre-juvenile kategorisinde Team Pony birinci olurken, Team Stardust ikinci, Team Minicats ise üçüncü sırada yer aldı. Juvenile kategorisinde ise Team Victory birinciliği elde ederken, Team Unicorn ikinci ve Team Milenyum üçüncü oldu.

Novice Kategorileri

Basic novice kategorisinde Team Metropol Novice birinciliği kazandı, Team Turkuaz ikinci oldu. Advanced novice kategorisinde ise Team Legends altın madalya aldı.

Mixed Age Kategorileri

Mixed age 1 kategorisinde Team Synchronist birinci olurken, mixed age 3 kategorisinde ise Team Miracle altın madalyanın sahibi oldu.

Genç Amatörler ve Yetişkin Amatörler

Genç amatörler 1. grup erkeklerde Doğukan Yıldırım, kadınlarda Elif Yalçınkaya altın madalya kazandı. Genç amatörler 2. grup erkeklerde Mert Görgülü, kadınlarda ise Hatice Ayca Çelik birinci oldu. Yetişkin amatörler 1. grup kadınlarda Elif Sırma Özel, erkeklerde Uğur Selehattin Aydın, yetişkin amatörler 2. grup kadınlarda Naz Arıcı, erkeklerde Ali Erkin Arslan birinciliği elde etti. Elite amatör kadınlarda ise Başak Turhan altın madalya kazandı.

Bu etkinlik, Samsun’da buz pateni sporuna olan ilgiyi artırırken, sporcuların performansları da büyük beğeni topladı.

Artistik Buz Pateni ve Senkronize Buz Pateni yarışmaları Samsun'da sona erdi