Samsun’a 10 Yeni Tramvay Alımı İçin İmzalar Atıldı

AnasayfaGündem

Samsun’a 10 Yeni Tramvay Alımı İçin İmzalar Atıldı

Samsun ulaşım altyapısını güçlendirmek için 10 yeni tramvay alım sözleşmesi imzalandı. Modern ve konforlu toplu taşıma araçları yolda.

Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve toplu taşıma hizmetlerini iyileştirmek amacıyla 10 yeni tramvay aracı alımı için önemli bir adım attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilen sözleşmenin imzaları, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün ve Firma Yetkilisi Emrah Dal’ın katılımıyla Alo 153 Kent Yönetim Merkezi’nde atıldı.

Samsun’un Toplu Taşıma Kapasitesi Artıyor

Yeni tramvaylar, şehir içi toplu taşıma kapasitesini artırarak konforlu, güvenli ve hızlı taşıma imkânları sağlayacak. İlk tramvayın 24 ay içinde teslim edilmesi planlanırken, her tramvay aracı ve seti için 200 milyon TL, toplamda 2 milyar TL yatırım yapılacak. Başkan Halit Doğan, yeni tramvayların şehrin ulaşım altyapısını güçlendireceğini ve Samsun’un modern bir kent olma hedefini destekleyeceğini belirtti.

Yüzde 70 Yerli Üretim

Tramvaylar, yüzde 70 yerlilik oranıyla yerli bir firma tarafından üretilecek. Başkan Doğan, kırmızı-beyaz renklere sahip tramvayların Samsun’un sokaklarında hizmet vereceğini ve bu araçların ekonomiye de büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Yeni tramvaylar, yüzde 10 eğimde sorunsuz hareket edebilecek kapasiteye sahip olacak.

Yolcu Konforu Ön Planda

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, yeni tramvayların çift yönlü sürüş imkanı ve 466 yolcu kapasitesiyle şehir içi ulaşımı büyük ölçüde iyileştireceğini vurguladı. 42 metre uzunluğundaki araçlar, şehir içi ulaşım sıkışıklıklarını azaltarak yolcu konforunu artıracak.

Şehre Katkı Sağlayacak Büyük Yatırım

Yeni tramvayların alım sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Doğan, bu yatırımın Samsun’un kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, projeye destek verenler arasında yer aldı.