Samsun Ordu Giresun Trabzon Rize Gümüşhane Artvin Dikkat! Kuvvetli Geliyor!

AnasayfaGündem

Samsun Ordu Giresun Trabzon Rize Gümüşhane Artvin Dikkat! Kuvvetli Geliyor!

Meteoroloji 7 il için sarı kodlu uyarı verdi. Yoğun kar ve kuvvetli sağanak beklenirken, olası sel, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşlar uyarıldı.

Paylaş

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 ilde yoğun kar ve kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle, özellikle yüksek kesimlerde kar bekleniyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu’da Yoğun Kar

Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin’in yüksek kesimlerinde, 1100-1200 metre üzeri bölgelerde kar yağışı etkili olacak. Kar yağışının ulaşımda aksamalara ve buzlanmaya yol açabileceği konusunda uyarılar yapıldı.

Kuvvetli Sağanak ve Sel Riski

Bu illerde ayrıca metrekareye 75 kg’ye kadar yağış düşebileceği tahmin ediliyor. Kuvvetli sağanak nedeniyle sel, su baskınları ve heyelan gibi riskler de bulunuyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Rüzgar ve Sis Uyarısı

Marmara, Ege ve Karadeniz kıyılarında kuzey yönlü rüzgarların saatte 40-60 km hızla esmesi beklenirken, iç kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde sis ve pus görülebilir.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Bolu: 13°C, çok bulutlu
Düzce: 16°C, çok bulutlu
Sinop: 19°C, çok bulutlu
Zonguldak: 15°C, çok bulutlu

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Amasya: 14°C, çok bulutlu
Artvin: 7°C, çok bulutlu, yoğun kar yağışı bekleniyor
Samsun: 16°C, çok bulutlu
Trabzon: 14°C, çok bulutlu