Samsun Devlet Opera ve Balesi’nden Saraydan Kız Kaçırma Operası

AnasayfaManşet

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nden Saraydan Kız Kaçırma Operası

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 25 Mayıs'ta "Saraydan Kız Kaçırma" operasını sahneleyecek. Opera, Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Paylaş

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), 25 Mayıs’ta ünlü besteci Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operasını sahneleyecek. Bu klasik eser, Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu’nda izleyiciyle buluşacak.

Mozart ve “Saraydan Kız Kaçırma”

Mozart’ın, 26 yaşında bestelediği “Saraydan Kız Kaçırma” operası, Avrupa’da Türk kültürüne duyulan hayranlıkla beslenmiş bir eserdir. Opera, Belmonte adlı İspanyol soylusunun, uşağı Pedrillo ile birlikte Selim Paşa’nın yazlık köşkünde tutsak bulunan sevgilisi Konstanze ve onun hizmetçisi Blonde’yi kurtarma çabalarını anlatıyor.

Sahne ve Kadro

Operanın orkestra şefliğini Patrick David Murray üstlenirken, sahne kurgusu Tuncay Kurtoğlu ve Cenk Bıyık’a ait. Belmonte rolünde Erdem Erdoğan, Konstanze rolünde Sezgi Elhüseyni, Osmin rolünde Engin Suna, Blonde rolünde Ayşenur Ayyıldız Haksoy, Pedrillo rolünde Gürkan Sezgin ve Selim Paşa rolünde Eray Dönmez sahne alacak.

Teknik Detaylar

Koro şefliğini Raushan Baigulakova’nın üstlendiği eserde, sahne ışıkları Murat Yılmaz tarafından tasarlandı. Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestrasının da yer alacağı gösteride başkemancı Didem Tepe olacak. “Saraydan Kız Kaçırma” operası iki perde olarak sahnelenecek.

İzleyiciyle Buluşma

Bu özel performans, 25 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’de izleyicilere sunulacak. Sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi beklenen bu etkinlik, Samsun’da kültür ve sanatın önemli bir parçası olacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Samsun Devlet Opera ve Balesi