Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Tokat’a Destek

AnasayfaGündem

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Tokat’a Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası bölgeye Mobil Mutfak Aracı gönderdi. Günlük yaklaşık 5 bin kişiye sıcak yemek servisi sağlayan ekipler, depremzedelerin ve görevlilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 ve 4.4 büyüklüğündeki depremler sonrası hızla harekete geçti. Depremzedelere destek olmak amacıyla dün gece yola çıkan Mobil Mutfak Aracı, afet bölgesine ulaşarak kahvaltı ve sıcak yemek dağıtımına başladı.

Tokat

Belediye Başkanı Halit Doğan, deprem haberinin alınmasının ardından ekiplerin organize olarak hızla harekete geçtiğini belirtti. “Bölgedeki vatandaşlarımızın temel ihtiyacı olan sıcak yemeği karşılamak için Mobil Mutfak Aracımız, altı personelimiz ve üç araçla bölgeye ulaştı. Vatandaşlarımıza ve bölgede görev yapan personele sıcak yemek temininde bulunduk,” dedi.

Depremlerden etkilenen bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Doğan, ekiplerin ihtiyaç sürecince bölgede kalmaya devam edeceğini ve her türlü olası afet durumunda vatandaşların yanında olacaklarını ifade etti. Mobil mutfak, günlük olarak yaklaşık 5 bin kişiye yemek dağıtımı yaparak, deprem bölgesindeki vatandaşların ve görevlilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.