Samsun Belediyesi Sezona Üç Yeni Oyunla Başladı

AnasayfaYaşam

Samsun Belediyesi Sezona Üç Yeni Oyunla Başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, yeni sanat sezonuna “Hz. Süleyman’ın Mucizeleri”, “Bir Eski Zaman Hikayesi” ve Özen Yula’nın “Ay Tedirginliği” eserleriyle başladı. Oyunlar, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, yeni kültür sanat sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Politikaları Kurulu Başkanı İskender Pala’nın kaleme aldığı çocuk oyunu “Hz. Süleyman’ın Mucizeleri” ile sezona başlayan Konservatuvar, ardından geleneksel bir komedi olan “Bir Eski Zaman Hikayesi”ni sahneledi. Sezonun üçüncü prömiyeri ise Özen Yula’nın yazdığı “Ay Tedirginliği” adlı eser oldu.

Samsun Belediyesi Sezona Üç Yeni Oyunla Başladı

Büyükşehir Sanat Merkezi’nde gerçekleşen prömiyerler, seyircilerden yoğun ilgi gördü. “Ay Tedirginliği” oyunu, iki insanın dünyanın herhangi bir yerinde karşılaşmalarını ve geçmişe doğru diyaloglar eşliğinde yaptıkları yolculuğu konu alıyor. 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilen bu üçüncü prömiyer, Konservatuvarın sanat sezonuna iddialı bir başlangıç yapmasını sağladı.

Bu etkileyici başlangıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın bölgedeki kültürel hayata olan katkısını pekiştiriyor ve sanatseverlere çeşitli türlerde kaliteli tiyatro oyunları sunmayı sürdürüyor.