Sakarya’da Fabrikada Patlama: Çok Sayıda Yaralı Var!

AnasayfaGündem

Sakarya’da Fabrikada Patlama: Çok Sayıda Yaralı Var!

Sakarya Hendek’teki bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı. Patlamanın ardından çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Paylaş

 

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikanın çatı katında yangın çıktığı öğrenildi. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi.

Fabrikada Patlama ve Yangın

Henüz nedeni belirlenemeyen patlama sonrasında fabrikanın çeşitli bölümlerinde yangın çıktı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

20 Kişi Yaralandı

İlk belirlemelere göre, patlama sonucu 20 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

Belediye Başkanı’ndan İlk Açıklama

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Patlamanın çatı katında olduğu tespit edildi. Ekipler içeride müdahale ediyor. Yangını kontrol altına alarak en az hasarla atlatmayı umuyoruz” dedi.

Patlama sonrası yükselen dumanlar ilçenin farklı bölgelerinden de görüldü. Patlamanın kesin nedeni yangın söndürüldükten sonra yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek.