Sağanak Yağış Giresun’da Faciaya Yol Açtı!

AnasayfaYerel Haber

Sağanak Yağış Giresun’da Faciaya Yol Açtı!

Giresun'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bir ev yan yatarak kullanılamaz hale gelirken, yollarda kapanmalar ve su baskınları yaşandı.

Paylaş

Halaçlı Köyünde Ev Yan Yattı

Giresun’un Tirebolu ilçesindeki Halaçlı köyünde yoğun yağış nedeniyle iki katlı bir evin bir bölümü çöktü. Neyse ki evde kimse bulunmuyordu, ancak ev kullanılamaz hale geldi.

Espiye’de Ev ve İş Yerlerini Su Bastı

Espiye ilçesinde de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Merkez Mahallesi Odadüzü mevkisi ile Cevdet Sunay Caddesi’ndeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri, suların tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Tirebolu-Doğankent Yolu Ulaşıma Kapandı

Toprak kaymaları nedeniyle Tirebolu-Doğankent kara yolu ulaşıma kapandı. Yolun Doğankent yönünden tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açılması sağlandı.

Karadeniz Sahil Yolu’nda Ağaçlar Devrildi

Karadeniz Sahil Yolu’nun Keşap ve Espiye ilçeleri arasındaki bazı bölgelerde şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle ağaçlar yola devrildi. Karayolları ekipleri, devrilen ağaçları kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Yetkililer Vatandaşları Uyardı

Yetkililer, Giresun ve çevresinde yaşayan vatandaşları olumsuz hava koşulları nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Ani sel, su baskını ve heyelan gibi risklere karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.