Sağanak Doğu Karadeniz’de Hayatı Felç Etti!

AnasayfaYerel Haber

Sağanak Doğu Karadeniz’de Hayatı Felç Etti!

Artvin ve Rize'de etkili olan sağanak yağışlar, sel ve heyelanlara neden oldu. Yollar göle döndü, Fırtına Deresi'nin debisi yükseldi.

Paylaş

Artvin’in Arhavi ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Mazgalların dolması sonucu yaşanan su taşkınları, sürücülere zor anlar yaşattı. Belediye ekipleri, iş makineleriyle su baskınlarına müdahale ederek yolları ulaşıma açtı.

Arhavi Belediyesi’nden Açıklama

Arhavi Belediyesi, yaşanan su baskınlarıyla ilgili bir açıklama yaparak, tüm tedbirlerin alındığını ve ekiplerin olası yeni yağışlar için hazır beklediğini belirtti.

Rize’de Heyelan ve Taşkınlar

Rize’nin Güneysu, Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin ilçelerinde de sağanak yağış etkili oldu. Yağışlar sonucu yüksek rakımlı köylerde heyelanlar meydana gelirken, Fırtına Deresi’nin debisi yükseldi. Belediye ekipleri, heyelan nedeniyle kapanan yolları iş makineleriyle temizleyerek ulaşıma açtı.

Pazar’da da Hayat Durma Noktasına Geldi

Rize’nin Pazar ilçesinde de sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yolların göle dönmesiyle sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ekipleri su baskınlarına müdahale etti.

Yağışların Devamı Bekleniyor

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli yağışların bugün saat 20.00’ye kadar devam etmesini bekliyor. Vatandaşların ve yetkililerin sel, su baskını ve heyelan gibi risklere karşı dikkatli olması gerekiyor.