Trabzon Rize Artvin Dikkat! Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

AnasayfaGündem

Trabzon Rize Artvin Dikkat! Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji, 13 Temmuz hava durumu tahmininde 16 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 Temmuz hava durumu tahminini yayınladı. Ülkenin büyük bölümünde sıcaklık mevsim normalleri üzerinde seyrederken, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışlı Bölgeler

Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı ve Ankara’nın kuzey çevreleri ile gece saatlerinde Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyıları kuvvetli yağıştan etkilenecek.

Rüzgarlı Bölgeler

Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege’de rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Vatandaşların güncel meteorolojik uyarıları takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile, Karabük ve Kastamonu’nun güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU °C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE °C, 32°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

SİNOP °C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 29°C
Parçalı bulutlu

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz’in yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Rize ve Artvin’in kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA °C, 33°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ARTVİN °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde iç kesimlerinin, akşam ve gece saatlerinde il genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

TRABZON °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde iç kesimlerinin, akşam ve gece saatlerinde il genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.