Rektör Ünal, Özbekistan’da Konferansta Konuştu

AnasayfaEğitim

Rektör Ünal, Özbekistan’da Konferansta Konuştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Urgenç şehrinde gerçekleştirilen konferansa davetli konuşmacı olarak katıldı. Türk dünyasından 15 üniversitenin temsilcisinin bulunduğu etkinlikte, eğitimin Türk milletinin geleceği için kilit rolü vurgulandı.

Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Özbekistan’ın Urgenç şehrinde bulunan Urgench State Pedagogical Institute (Urgenç Devlet Pedagojik Enstitüsü) tarafından düzenlenen uluslararası konferansa davetli konuşmacı olarak katıldı. Konferansa Türk dünyasından 15 üniversitenin yetkilileri de katıldı.

Prof. Dr. Yavuz Ünal

Rektör Ünal’ın Açıklamaları:

Rektör Ünal, konferansta önemli açıklamalarda bulunarak eğitimin Türk milletinin geleceğini inşa etmede ve emperyalist hegemonyadan kurtulmada kilit rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, Türk dünyasının ortak değerlerini dikkate alarak insanların tarihi kodlarından ilham alan bir eğitim sisteminin önemine değindi. Özellikle Gazze’de yaşanan soykırımın Türk birliğine duyulan ihtiyacı ortaya koyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Yavuz Ünal

Nevruz Bayramı Kutlamaları:

Rektör Ünal, konferans sonrası düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına katılarak geleneksel Sümelek aşının yapılışına katıldı. Bu vesileyle Türk halkları arasındaki iş birliği ve dayanışmanın güçlenmesini temenni etti.

Özbekistan Yetkililerinden Bilgilendirme:

Konferansa Özbekistan Kadın ve Aileden Sorumlu Başkan Vekili Maxkamova Zulayha Baxriddimovna ile Harezm Vilayeti Kadın ve Aileden Sorumlu Vekili Nigora Masharipovna Kutlimuratova da katıldı. Maxkamova Zulayha Baxriddimovna, pedagoji enstitüleri aracılığıyla modern eğitimi millî kültür, sanat ve becerilerle bir araya getirerek sosyal meselelerin çözümünde temelden yapılandırıcı bir eğitim süreci geliştirdiklerini dile getirdi. Nigora Masharipovna Kutlimuratova ise Özbekistan’ın kadın ve aile ile ilgili yatırımları hakkında bilgi verdi.

Bu konferans vesilesiyle Türk dünyasından gelen katılımcılar arasında ortak zihniyet temelinde projeler geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, Nevruz Bayramı’nın Türk dünyasının birliğinin gelişmesine vesile olmasından memnuniyet duyulduğu vurgulanarak, bütün dost ve kardeş ülkelere huzur, bereket ve mutluluk dileğinde bulunuldu.