Raporlu İlaçlarda Hastane Çilesi Sona Eriyor! Yıllık İlaç Dönemi Başlıyor!

AnasayfaSağlık

Raporlu İlaçlarda Hastane Çilesi Sona Eriyor! Yıllık İlaç Dönemi Başlıyor!

Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle raporlu ilaçlar artık aile hekimleri tarafından yazılabilecek. Yıllık reçete uygulamasıyla hastalar 3 ayda bir eczaneden ilaçlarını alabilecek.

Paylaş

Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni düzenleme, raporlu ilaç kullanan milyonlarca kişi için müjde niteliğinde. Artık hastalar, raporlu ilaçlarını yazdırmak için hastanelerde uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalmayacak. Yeni uygulama ile aile hekimleri de raporlu ilaç yazma yetkisine sahip olacak.

Aile Hekimlerinden Raporlu İlaç

Kronik rahatsızlıkları nedeniyle düzenli ilaç kullanan hastalar, bundan böyle ilaçlarını aile hekimlerinden temin edebilecek. İlk etapta diyabet, hepatit B ve kalp hastaları için geçerli olacak uygulama, ilerleyen dönemlerde kapsamı genişletilerek daha fazla hasta için kolaylık sağlayacak.

Yıllık Reçete Dönemi Başlıyor

Yeni düzenlemeyle birlikte “yıllık reçete” dönemi de başlıyor. Doktorlar, raporlu ilaçları artık bir yıllık olarak yazabilecek. Hastalar ise her 3 ayda bir eczaneye giderek ilaçlarını alabilecek. Bu sayede hem hastalar hem de sağlık sistemi üzerindeki yük azalacak.

Uygulama Ne Zaman Başlayacak?

Milyonlarca raporlu ilaç kullanıcısının hayatını kolaylaştıracak bu yeni uygulamanın önümüzdeki haftalarda hayata geçirilmesi bekleniyor.