Prof. Dr. Ercan’dan Kuzey Anadolu Fay Hattı İçin 7.5’lik Deprem Uyarısı

AnasayfaGündem

Prof. Dr. Ercan’dan Kuzey Anadolu Fay Hattı İçin 7.5’lik Deprem Uyarısı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın İstanbul, Karasu, Bursa ve Altınoluk gibi bölgelerde 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğini belirtti.

Paylaş

Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın (KAF) deprem riski taşıyan bölgelerine dikkat çekti. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KAF’ın kuzeyinde İstanbul, güneyinde ise Karasu, Bursa ve Altınoluk’u işaret ederek 7.5 büyüklüğüne varan depremlerin olabileceği konusunda uyardı.

Ercan’dan İl İl, İlçe İlçe Deprem Uyarısı

Prof. Dr. Ercan, KAF’ın farklı bölgelerindeki deprem riskini vurgulamak için hem illeri hem de ilçeleri tek tek saydı. İstanbul’un yanı sıra Karasu, Bursa ve Altınoluk’un da risk altında olduğunu belirtti.

KAF’ın Yıkıcı Gücü

Ercan, KAF’ın 6 ila 7.5 büyüklüğünde depremlerle “kükreyerek” kuzeyde İstanbul önünde derin çukurlar açabileceğini, ortada Kapıdağ Yarımadası’nı koparabileceğini ve güneyde Karasu, Bursa, Altınoluk üzerinden Ege’ye yeni bir boğaz açabileceğini ifade etti.

Depremler Yeri Evrimleştiriyor

Prof. Dr. Ercan, açıklamasını “Depremler yeri evrimleştirir” diyerek sonlandırdı. Bu ifadeyle, depremlerin yeryüzünün şekillenmesinde ve değişiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.