PKK/YPG-YPJ’nin Üst Düzey Yöneticisi Etkisiz Hale Getirildi

AnasayfaGündem

PKK/YPG-YPJ’nin Üst Düzey Yöneticisi Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye'nin Aynularap kentinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonla, PKK/YPG-YPJ'nin sözde üst düzey yöneticisi "Sorhin Çele" kod adlı Vahide Atalay'ı etkisiz hale getirdi. Uzun yıllardır terör örgütü adına aktif rol alan Atalay, bölgede çeşitli silahlı faaliyetlerde bulunuyordu. MİT'in hedef odaklı operasyonları, terör örgütünün taktik değişikliklerine rağmen etkinliğini sürdürüyor.

Paylaş

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) sınır ötesi operasyonları, terör örgütü PKK/YPG-YPJ’ye karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda, MİT, terör örgütünün önde gelen isimlerinden biri olan “Sorhin Çele” kod adlı Vahide Atalay’ı Suriye’nin Aynularap şehrinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Vahide Atalay, örgütün Irak ve Suriye’deki eylemsel faaliyetlerinde kritik roller üstlenmişti. PKK/YPG’nin kadın yapılanması YPJ’nin içerisinde etkin bir pozisyonda olan Atalay, 2006 yılından itibaren örgüt adına çeşitli terör eylemlerinde bulunmuştu.

PKK/YPG-YPJ

MİT’in operasyonları, terör örgütünün hedef şaşırtma taktiklerine rağmen başarıyla gerçekleştiriliyor. Örgüt, Ayn El Arap bölgesinde yerel halktan paralı unsurlar devşirerek sahada görünürlüğünü artırmaya çalışırken, MİT’in hedef belirleme ve operasyon kabiliyeti bu taktikleri etkisiz kılıyor.

Prof. Dr. Coşkun Erüz’e göre, PKK’nın bu taktikleri, MİT’in operasyonlarından kaçış yolu olarak görülse de, teşkilatın istihbarat ve operasyon kabiliyeti karşısında yetersiz kalıyor. Özellikle son yıllarda MİT’in sınır ötesi operasyonlarının artması, terör örgütü üzerindeki baskıyı ciddi anlamda artırmış durumda.

Vahide Atalay, 2004 yılında örgüte katılım sağladıktan sonra, özellikle 2006 ve 2014 yılları arasında Irak’ta faaliyet gösterdi. 2014’ten itibaren Suriye’ye geçiş yapan Atalay, burada da örgütün silahlı eylemlerine liderlik etti. Yaralandığı bir çatışmanın ardından, yerel halktan örgüte katılım sağlanması yönünde çalışmalarda bulundu. 2022 yılı itibariyle de YPJ’nin Ayn El Arap’taki sözde sorumlusu olarak faaliyetlerini sürdürüyordu.