Özgür Özel’den Kurtuluş Yürüyüşü Konuşması

AnasayfaYaşam

Özgür Özel’den Kurtuluş Yürüyüşü Konuşması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, partisinin Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlediği "Kurtuluş Yürüyüşü"ne katıldı.

Paylaş

Özel, konuşmasında, “Ata’nın gösterdiği yolda yürümeye, bir kez daha Türkiye’nin yüzünü güldürmeye hazırız. Onun için yürüyoruz. Onun için de 105 yıl sonra bir kez daha ilk adımı bugün buradan atmaya geldik.” dedi. Etkinlik kapsamında Adnan Menderes Bulvarı’ndan Kurupelit Yat Limanı’na kadar yürüyen Özel, vatandaşlarla birlikte coşkuyla yürüyüş yaptı. Etkinliğe denizden katılan tekne ve yatları da selamlayan Özel, gençlik politikalarına vurgu yaptı.

Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Gençlik Politikaları

Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyetin ikinci yüzyılında gençlik politikalarına odaklandığını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi, bundan 100 yıl önce umutsuz, yoksul, aç, işsizliğin ve çaresizliğin olduğu bu topraklara umut oldu. Bereketi getirdi. Bolluğu getirdi. Zenginliği getirdi ve kısa sürede herkesin yüzünü güldürdü.” dedi. Özel, yüzyıl sonra yine CHP’nin yoksulluğu, umutsuzluğu ve işsizliği ortadan kaldıracak güce sahip olduğunu ifade etti.

İkinci Yüzyılda Eksiklikleri Tamamlama Vurgusu

Özel, Cumhuriyetin ilk yüzyılında savaşlar ve demokrasiye geçiş sürecinde eksik kalan bazı şeyler olduğunu belirterek, “Bu sefer Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mutlaka gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek. Gelişmiş ülkeleri yakalayacağız ve geçeceğiz.” şeklinde konuştu. Türkiye’deki ekonomik zorluklara da dikkat çeken Özel, herkesin daha varlıklı olacağı bir Türkiye için CHP iktidarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ekonomik Zorlukların Üstesinden Gelme Sözü

Özgür Özel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşının 45 bin, 50 bin dolar milli geliri olacağı, bugünkünden beş kat daha varlıklı olacağı, maaşların bugünkünün beş katı olacağı bir Türkiye için bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyaç var.” dedi ve sözlerini, “Ata’nın gösterdiği yolda yürümeye, bir kez daha Türkiye’nin yüzünü güldürmeye hazırız.” diyerek tamamladı.

Kurtuluş Yürüyüşü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, partisinin Samsun merkez Atakum ilçesinde düzenlediği “Kurtuluş Yürüyüşü”ne katıldı. Etkinliğe denizden katılan tekne ve yatları da selamlayan Özel, vatandaşlarla Adnan Menderes Bulvarı’ndan Kurupelit Yat Limanı’na kadar yürüdü. ( Veysel Altun – Anadolu Ajansı )

Yürüyüş ve Konser

Yürüyüşün ardından Kurupelit Yat Limanı’nda düzenlenen konsere katılan Özgür Özel, etkinliklerin coşkuyla devam ettiğini belirtti. Samsun’daki kutlamalar, halkın yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.