Otobüs Bilet Fiyatları Uçtu! Vatandaş da Firmalar da İsyanda!

AnasayfaManşetGündem

Otobüs Bilet Fiyatları Uçtu! Vatandaş da Firmalar da İsyanda!

Paylaş

Kurban Bayramı yaklaşırken otobüs bilet fiyatlarındaki artış vatandaşları isyan ettiriyor. Son 2 ayda bilet fiyatlarına yüzde 100 zam gelen şehirlerarası otobüslerde yolcu sayısı da yarıya düştü.

Bilet Fiyatları Uçak Biletiyle Yarışıyor

Ankara – Tekirdağ bileti 750 TL, İstanbul – Giresun 850 TL, İzmir – Kastamonu ise 1300 TL’ye kadar yükseldi. Bu fiyatlar bazı rotalarda uçak bileti fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Artan Maliyetler Gerekçe Gösteriliyor

Otobüs firmaları, zamları artan maliyetlere bağlarken, bilet fiyatlarındaki artış enflasyon verileriyle de doğrulanıyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarına göre karayolu ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında fiyat artışı yüzde 34,24 olarak gerçekleşti.

Yolcu Sayısında Düşüş Var

Yüksek bilet fiyatları en çok öğrencileri ve memurları vurdu. Aile ziyaretleri azalırken, birçok kişi zorunlu olmadıkça seyahat etmiyor. Otobüslerde doluluk oranı yarıya düştü.

Otobüs Şoförleri de Mağdur

Otobüs şoförleri de yolcu sayısındaki düşüşten şikayetçi. Bir şoför, 38 kişilik otobüsün sadece yarısının dolu olduğunu ve 20’yi geçmeyen yolcu sayısıyla çalıştıklarını söyledi.

Ucuz Bilet Almanın Yolları Var

Otobüs firmaları, otogardan bilet almanın internetten daha uygun olduğunu belirtiyor. Pazarlık yaparak biletinizi 400-350 TL’ye kadar düşürebilirsiniz.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan Düzenleme Bekleniyor

Vatandaşlar, Ulaştırma Bakanlığı’ndan karayolu yolcu taşımacılığı için taban ve tavan fiyat uygulaması getirmesini bekliyor.