Orta ve Doğu Karadeniz’de Fırtına Uyarısı

AnasayfaGündem

Orta ve Doğu Karadeniz’de Fırtına Uyarısı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde Perşembe günü kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Vatandaşlara ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu.

Paylaş

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yaşayan vatandaşları fırtına konusunda uyardı. 18 Nisan Perşembe günü Amasya, Tokat, Çorum, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusu için güçlü rüzgar ve kısa süreli fırtına tahmin ediliyor. Beklenen fırtınanın hızının yer yer 50-70 kilometre/saat, kısa süreliğine 80 kilometre/saate ulaşması öngörülüyor.

Yapılan uyarıda, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Samsun Valiliği de olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Yurttaşların, güvenlik önlemlerini alarak zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiye ediliyor. Bu tür meteorolojik uyarıların ciddiye alınması ve gerekli önlemlerin alınması, olası zararların önüne geçilmesinde büyük önem taşımaktadır.