Orta ve Doğu Karadeniz’de 1 Mayıs Coşkusu

AnasayfaGündem

Orta ve Doğu Karadeniz’de 1 Mayıs Coşkusu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Trabzon, Giresun, Ordu ve Artvin'de coşkuyla kutlandı. İşçi sendikaları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, emeğin ve dayanışmanın önemine vurgu yapmak için bir araya geldi.

Paylaş

Giresun: Giresun’da işçi sendikaları üyeleri, Debboy mevkisinde bir araya gelerek Gazi Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Osman Ağa Meydanı’nda toplanan kalabalık, sendika temsilcilerinin konuşmaları eşliğinde horon tepti ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Programa Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ve Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım da katıldı.

Ordu: Ordu’da ise işçi sendikaları Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda bir araya geldi. Sırrıpaşa Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşte sloganlar atılarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaşıldı. Burada çalınan müzikler eşliğinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Programa CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ve CHP’li bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

1 Mayıs Coşkusu

Artvin: Artvin’de Atapark Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri bir araya geldi. Halit Paşa Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşün ardından Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem’in konuşması ile program devam etti. Yerel sanatçıların performansları ve horon gösterileriyle renklenen etkinlikte, emeğin ve dayanışmanın önemi vurgulandı.

Trabzon: Trabzon’da ise sendika üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, döviz ve pankartlarla Kahramanmaraş Caddesi’nde bir araya geldi. Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Sekreteri Gökhan Gedikli’nin konuşmasıyla devam eden etkinlikte, emek ve özgürlük mücadelesinin önemi vurgulandı. Programa CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da katıldı.

1 Mayıs, emek ve dayanışmanın önemini vurgulayan, mücadele ruhunu canlı tutan etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlandı.