OMÜ Hemşirelik Öğrencileri, Beyaz Üniformalarını Giydi

AnasayfaGündem

OMÜ Hemşirelik Öğrencileri, Beyaz Üniformalarını Giydi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, meslekleri boyunca taşıyacakları beyaz üniformalarını

Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, meslek hayatlarında simgeleyecekleri beyaz üniformalarını giymenin gururunu yaşadı. Gerçekleştirilen 4. Üniforma Giyme Töreni’nde, geleceğin hemşireleri, ailelerinin ve akademisyenlerin tanıklığında adımlarını attı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, OMÜ Hemşirelik Bölümü’nün üstün nitelikteki eğitim kalitesine vurgu yaparak, öğrencilerin mezuniyetlerinde başarıya ulaşacaklarına olan inancını dile getirdi. Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı ise hemşireliğin insana dokunan bir meslek olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin bu önemli mesleğin bir parçası olma heyecanını yaşadığını belirtti.

Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seval Ağaçdiken Alkan, hemşirelik üniformasının sembolik önemine değinerek, hemşireliği tanımlamanın ilk adımının sıklıkla üniforma olduğunu ifade etti.

Tören, geleceğin hemşireleri için hemşirelik meşalesinin aktarılması ve üniformaların takdim edilmesiyle sona erdi. Bu anlamlı törenle birlikte, öğrenciler mesleklerine adım atmanın gururunu taşıyor.