OMÜ Çevre Gönüllüsü Olmanın Önemini Vurguladı

AnasayfaEğitim

OMÜ Çevre Gönüllüsü Olmanın Önemini Vurguladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde düzenlenen 'Çevre Gönüllüğü' etkinliği, küresel iklim kriziyle mücadelede çevre gönüllüsü olmanın önemine dikkat çekti. Etkinlikte, toprağın korunması ve erozyonla mücadelenin yanı sıra çevre gönüllülüğünün toplumsal yararları üzerinde duruldu.

Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Çevre Gönüllüğü’ konulu etkinlikte, küresel iklim krizinde bireysel katkının önemi vurgulandı. ÇEVSAM, Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte konuşan TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Gürses Özay, gönüllülüğün, karşılık beklemeden topluma hizmet etmek olduğunu ve toplumsal girişimlere destek olmanın önemini anlattı.

Çevre Gönüllüsü

Etkinlik, erozyon ve çölleşme gibi çevre sorunlarına dikkat çekmek, doğal varlıkların korunması için toplumsal bilincin artırılması ve çevre gönüllülüğünün teşvik edilmesi gibi konuları ele aldı. Katılımcılar, çevre gönüllüsü olmanın, kişisel gelişimden toplumsal katkıya kadar pek çok olumlu etkisi olduğunu vurguladı.

Etkinlik, üniversitenin akademik kadrosu ve öğrencilerinin yanı sıra çevre konusunda duyarlı bireylerin katılımıyla, çevre sorunlarına çözüm bulmak ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmak adına önemli bir adım oldu.